သံုးထပ္သားကင္

မေန့က တေနကုန္ စာရြက္စာတမ္းေတြႏွင့္ ေခါင္းေတြမူးေနာက္ၿပီး စိတ္ေတြကလည္း ရွဳပ္ေထြးေနာက္က်ိ
တယ္။ညေနဖက္ေရာက္ ေတာ့ဘာလုပ္ရမွန္းလဲမသိ လူလဲအူေၾကာင္ေၾကာင္ ၿဖစ္ေနတာႏွင့္ မထူးပါဖူးဆိုၿပီး
ေရခဲေသတၱာ ထဲက သံုးထပ္သား ဝက္သား တစ္ပိသာေလာက္ထုတ္ ေရစိမ္ထားၿပီးသကာလ အထူ (၁) လက္မ
ေလာက္ အေၿမွာင္းလိုက္လွီးၿပီး သံပရာသီး (၃)လံုးေလာက္ညစ္ ပဲငံၿပာရည္ အေရာင္တင္အစပ္မွုန
ၾကက္သြန္ၿဖဴ။နီ။ဂ်င္း တို့ကို ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္ႏွင့္ ေမြွ့ၿပီး အကုန္ေ၇ာနယ္ ၿပီးကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတဲ့ လက္လုပ္
ကင္ခ်ီ အေရေလး ထည့္ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထား။ မီးေသြးဖိုမရွိေတာ့ မုန့္ပံုးခြံကို ထက္ၿခမ္းခြဲ ္မီးေသြးထည့္ၿပီး
မီးေမြွး ၿပီးေတာ့ အေပၚက သံဇကာေလး တစ္ခုတင္ၿပီး ေစာေစာက ႏွပ္ထားတဲ့ သံုးထပ္သားကိုကင္ပါတယ္။
ကင္ေနတုန္း မက်က္တက်က္မွာ ေထာပတ္ေလး နည္းနည္းသုတ္ေပး။ခဏၾကာေတာ့ အဆီတရြဲရြဲႏွင့္ သံုးထပ္သားကင္ေလး ရပါၿပီ။ၿပီးေတာ့ Carlsberg Beer ေလးနဲ့ ကစ္ၿပီး အိပ္လိုက္ပါတယ္။ဘယ္ေၿပာေကာင္း
မလဲ ကင္ခ်ီႏွင့္ဝက္ကင္ ၿပီးေတာ့ ဘီယာေလး။

အိပ္ေကာင္းေနတုန္းမနက္ ေလးနာရီေလာက္လဲ ေရာက္ေရာ တစ္ေယာက္ကလာႏိုးပါေတာ့တယ္။
မိုးေရာ ေလေရာခ်ေတာ့ မသကၤာတာႏွင့္ အေပၚတက္ၾကည့္တာ အားပါးပါး
အေရးေပၚ အေၿခအေန ဒါနဲ့ပဲ အေရးေပၚ Alarm ေကာက္တီးၿပီး တစ္နာရီေလာက္ ဟိုေၿပးဒီေၿပး လုပ္လိုက္ရတယ္။လုပ္ရတာအေၾကာင္းမဟုတ္ဖူး ဆိုးတာက အမူးမေၿပတေၿပ ေၿပးလြွား လိုက္ေတာ့
အလုပ္ၿပီး အေၿခအေနကို ထိန္းၿပီးတာႏွင့္ ခ်က္ခ်င္းဝင္အိပ္လိုက္တယ္။
အိပ္ယာထေတာ့မ ဒုကၡ ေရာက္ေတာ့တာ ညာဖက္ဒူးက မေန့ညက ဘာႏွင့္ဝင္ေဆာင့္သြားလည္းမသိဖူး
နည္းနည္းေလးေယာင္ၿပီး နာေနေတာ့တာပဲ။

ေနာက္မပဲ ကင္ခ်ီ လုပ္နည္းႏွင့္ ငပိလုပ္နည္းေလးေတြေရးပါအံုးမယ္။
့္

1 comments:

MANORHARY said...

ဘယ္မွလဲ သံုးထပ္သားကင္..???
အံ့ေရာ...ဒါလဲပညာတစ္မ်ိဳးထင္တယ္..

Post a Comment